20 Haziran 2022 Pazartesi

Ispanaklı Lazanya

 Ispanaklı Lazanya

Gerekli Malzemeler

12 lazanya yaprağı
100 gram kaşar
1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tutam muskat rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı
Lazanyayı yapmaya beşamel sosundan başlıyoruz. Önce tereyağı eritilir, un rengini ve kokusunu bırakana kadar kavrulur. Ardından azar azar süt ilave edilir ve bu aşamada sos hızlıca karıştırılır. Kıvamını almaya başladığında tuzu ve karabiberi ilave edilerek ocaktan alınır
Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanaklar tereyağında sotelenir, üzerine tuz ve pul biber ilave edilir. Lazanyalar, 1 litre kaynamış suya atılarak haşlanır. Bu aşamada kaynar suya 1 yemek kaşığı tuz konur.
Haşlanan lazanyalar bir fırın kabına konur. Üzerine ıspanaklı içten yerleştirilir ve üzerine yeniden lazanya kapatılır. Bu işleme ıspanak ve lazanya yaprakları bitene kadar katmanlar halinde devam edilir. En üste beşamel sos yayılır ve kaşar rendelenir.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir servis edilir afiyet olsun

Köz Patlıcanlı Bruschetta

 Köz Patlıcanlı Bruschetta


Bruschetta (Brusketta diye okuyoruz) yapımı oldukça basit ama tadıyla efsane bir İtalyan başlangıç yemeği. Aslında mezesi ama bizim ona meze demeye içimiz el vermedi çünkü birkaç malzemeyle birleştirildiğinde pekala ana yemeklerle bile yarışacak kadar özel bir yemek kendisi. Bir Sevgililer Günü sofrasına da gerçekten çok yakışacağını düşündük.
Gerekli Malzemeler:
10 dilim tam tahıllı ekmek
2 orta boy patlıcan
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Çeyrek demet fesleğen
Tuz, tane karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerine bir çatalla delikler açın. Közleme işlemini ocakta ya da fırında yapabilirsiniz. Fırın kullanacaksanız öncesinde 200 dereceye getirin. Fırının ızgarasının üzerine patlıcanları dizin, her bir yüzünü 15 dakika olacak şekilde közleyin. Eğer ocakta közleyecekseniz harlı ateş kullanın. Sapından tutarak direkt ateşte közleyebileceğiniz gibi, metal ve yanmayacak bir tutacaktan da yardım alabilirsiniz.
Közlenen patlıcanlar ılıdıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Renklerinin kararmaması için limon suyu ile ovun.
Domatesleri küp küp, kırmızı soğanı ve fesleğen yapraklarını ince ince kesin. Bir kâsenin içerisinde harmanlayıp üzerine tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ilave edin.
İki sarımsağı rendeleyin ve közlenmiş patlıcanlarla birlikte domatesli soğanlı karışıma ekleyin. Kalan sarımsağı ikiye kesin ve kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Tam tahıllı kızarmış ekmeklerin üzerine, hazırladığımı karışımı bol kepçe ekleyin. Afiyet olsun

Kestaneli Kup

 Kestaneli Kup

Kış günlerinin vazgeçilmezi kestane ile yapacağınız bu kup, oldukça havalı görüntüsüyle şahane bir final yapmanızı sağlayacak.
Gerekli Malzemeler:
250 gram kestane

Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Limon suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Tabanı için:
Hazır pandispanya kek (Tercihe göre kakaolu ya da sade)
Yapılışı:
Tarifi önceden veriyoruz ki, kestaneleri bir gün önceden şerbetin içinde bekletip tam kıvamında bir kestane şekeri elde edebilelim. Tabi bunun için vakit yoksa birkaç saatle de idare edilebilir.
Kestaneleri şerbete yatırmadan önce enlemesine çizin ve 10 dakika boyunca suda haşlayın. Şekerle suyu karıştırarak, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestanelerin üzerine dökün ve yeniden kaynatın. Fokurdamaya başladığında 3-4 damla limon suyunu ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Buzdolabına kaldırıp bir gece bekletin.
Kremayı bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve üzerine sırasıyla labneyi, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Pürüzsüzleştiğinde ve kıvam aldığında buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Sıra geldi servis kuplarını hazırlamaya. Bu tatlı göze de hitap ettiği için cam kuplar tercih etmenizi öneririz. Tabana koyacağınız keki evde yapmayı da tercih edebilirsiniz, çok daha güzel olacaktır. Keki kırıntı haline gelene dek ufalayın, bunu tabakaların arasında kullanacağız. En alta kek kırıntılarını yerleştirdikten sonra sırasıyla peynir sosu ve kestane şekeri parçaları konduktan sonra yine bir sıra kek kırıntısı eklenir. Sonra yine peynir sosu ve en üste de kestane şekeri. Afiyet olsun

Sofistike Somon Füme (Peynirli)

 Sofistike Somon Füme (Peynirli)

Gerekli Malzemeler:
8 dilim somon füme
1 su bardağı tulum peyniri
Yarım su bardağı çiğ krema

Roka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Yapılışı:
Hazır olarak satın alacağınız çiğ krema ile tulum peynirini bir kâseye alıp, çatal yardımıyla iyice ezin ve karıştırın. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle köfte şeklini verin.
Sosu hazırlamak için sıvı yağı, limon suyunu ve zeytin ezmesini blenderda çırpın. Malzemelerin birbirine iyice karıştığından emin olun. İşlem yaklaşık 3 dakika sürmeli.
Servis edeceğiniz tabağa önce yıkanmış ve kurutulmuş roka yapraklarını, onun üzerine de peynirden yaptığınız köfteleri dizin. İnce dilimlenmiş somon fümeleri peynirlerin üzerine yerleştirin ve üzerine sos gezdirin. Servis edin afiyet olsun

Kolay Tiramisu

 Kolay Tiramisu

Kelime anlamı “Beni neşe

lendir” olan tiramisu, romantik tatlılar kategorisinde, oldukça lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. Aslı mascarpone peyniri ve savoyar bisküvisi ile yapılır ve bilinenin aksine zahmetlidir ancak biz bugün aslını aratmayacak bir kopyasıyla durumu kurtaracağız. Ve işte karşınızda Kolay Tiramisu!
Gerekli Malzemeler:
Hazır pandispanya kek
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Kreması için:
200 gram labne
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
İşe tiramisunun kremasını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını bir tencereye alarak, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın.
Kremanız ılırken, siz de kek tabanını ikiye kesin (Bazı hazır pandispanyalar zaten iki parça halinde satılıyor). 1 su bardağı sıcak suyun içinde granül kahveyi ve toz şekeri eritin ve kahveli karışımın yarısıyla kekin tabanını ıslatın.
Ilıyan kremanın içine labne peynirini ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Dilerseniz daha pratik olması için mikser de tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız kremanın yarısını, kahveyle ıslattığınız kek tabanına yayın ve kekin diğer katını da üzerine yerleştirin. Şimdi aynı işlemleri burada da tekrarlamanız gerek, yani önce kahveli karışımla keki ıslatın, daha sonra kremayı yayın. Bir ipucu; kahveyle ıslatmadan önce kekin üzerinde çatalla minik delikler açarsanız, kekin kahveyi daha iyi özümsemesini sağlarsınız.
Son olarak tiramisunun üzerini kakao ile kaplayın. Eğer bulut gibi bir görüntü istiyorsanız kakaoyu eleyerek serpebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra tatlınız yenmeye hazır olacak. Yapımı ise yaklaşık yarım saat kadar sürüyor afiyet olsun

Soslu Biftek

 Soslu Biftek

Eğer 1-2 saat ekstra vaktiniz varsa, etlerinizi maden suyunda bekletebilirsiniz, böylelikle çok daha yumuşak olacakları garanti.
Gerekli Malzemeler:

500 gram biftek
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı acı sos
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bifteklerin her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin, tavayı kızdırın ve tereyağı ile mühürleme işlemini yapın. Diğer malzemeleri hazırlarken etleri dinlenmeye bırakın.
Domatesi, sarımsağı, salçayı, acı sosu ve diğer baharatları mutfak robotunda çekin. Elde ettiğiniz acı sosu tereyağında şöyle bir çevirin. Üzerine mühürlenen biftekleri ekleyin ve ağzı kapalı bir biçimde 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Hazırlıklarla beraber bifteğin tamamlanması yaklaşık 40 dakikanızı alacak.afiyet olsun

Deniz Ürünleri Salatası

 Deniz Ürünleri Salatası

Gerekli Malzemeler

6 cherry domates
150 gram dondurulmuş yengeç
100 gram karides
1 marul
1 soğan
1 limon
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Kaynar suyun içine attığınız karidesleri 10 dakika kadar haşlayıp süzün ve içine 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edin.
Dondurulmuş yengeçleri 1 çorba kaşığı zeytinyağında 20 dakika bekletin. İçine tuz ilave edin.
Soğanı halka halka doğrayın, marulları bol suda yıkayıp bıçak kullanmadan ellerinizle parçalara ayırın ve geniş bir servis kasesine alın. Cherry domatesleri ikiye kesin ve servis kasesine ekleyin.
Yengeçleri ve karidesleri de ekledikten sonra üzerinde limon ve zeytinyağı gezdirin. Salatanız servis edilmeye hazır afiyet olsun

Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi

 Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi

kinoalı vegan çiğ köfte
Malzemeler

1 su bardağı kinoa
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 dal doğranmış yeşil soğan
¼ demet kıyılmış maydanoz
½ adet limonun suyu
Bir tutam tuz
Bir tutam pulbiber
2 çay kaşığı sumak
½ adet yaprakları ayrılmış marul
Yapılışı :
Büyük bir kaba kinoayı döküp üzerine kaynar suyu ilave edin. Kinolar şiştikten sonra suyu süzüp kinoları geniş bir kaba aktarın. Kinolar soğuduktan sonra üzerine tüm malzemeleri hafifçe yoğurarak ekleyin. Çiğ köftenizin malzemeleri iyice karıştıktan sonra son bir kez yoğurup elinizle şekil verin. Çiğ köftenizi marulla süsleyip servis yapın servis edin afiyet olsun

Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi

 Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi

patatesli vegan çiğ köfte
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su
2 adet haşlanmış patates
1 adet rendelenmiş soğan
¼ demet kıyılmış maydanoz
3 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı isot
Bir tutam tuz
Bir tutam kimyon
Bir tutam pulbiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
½ adet limonun suyu
2 adet dilimlenmiş limon
½ adet yaprakları ayrılmış marul
Yapılışı :
Geniş bir kaba bulguru alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bulgur suyunu çektikten sonra patates, soğan ve sarımsağı ilave edip yoğurun. Malzemeler birbirine karışmaya başladıktan sonra salçaları ve baharatları da ilave edip yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduktan sonra maydanoz, ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip son kez tekrar yoğurun. Kıvama gelmiş olan çiğ köftenize ellerinizde sıkıp şekil verin. Çiğ köftenizi marul ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın afiyet olsun

Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi

 Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi

evde etsiz vegan çiğ köfte tarifi

Malzemeler :
2 su bardağı ince bulgur
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 su bardağı su
¼ demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı isot
2 tatlı kaşığı pulbiber
2 adet dilimlenmiş limon
½ adet yaprakları ayrılmış marul
1 çay bardağı doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam tuz
Yapılışı :
Bulgur, salça, soğan, sarımsak, yağ ve baharatları geniş bir kaba alın. Malzemeleri yoğurmaya başlayın. Ara ara su ekleyerek iyice yoğurmaya devam edin. Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra maydanoz ve taze soğanı ilave edin ve tekrar yoğurun. Çiğ köftenizi iyice yoğurduktan sonra elinizde sıkıp şekil verin. Limon dilimleri ve yeşillikle süsleyip servis yapın afiyet olsun

Fasulye Konservesi

 Fasulye Konservesi

Malzemeler
½ kg yeşil fasulye

2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
2 adet taze defne yaprağı
1 çay bardağı elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Fasulyelerinizi kavanozlara dikey şekilde yerleştirin. Sarımsaklarınızı 4 parçaya ayırıp kavanoza ilave edin. Ardından kişniş, karabiber ve defne yapraklarını kavanoza ekleyin. Sirke, şeker ve tuzu orta boy bir tencerede birleştirip kaynatın. Karışımı sıcakken fasulyelerinizin üzerine dökün ve soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra 3-4 hafta kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar