Ispanaklı Lazanya
12 lazanya yaprağı
100 gram kaşar
1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tutam muskat rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı
Lazanyayı yapmaya beşamel sosundan başlıyoruz. Önce tereyağı eritilir, un rengini ve kokusunu bırakana kadar kavrulur. Ardından azar azar süt ilave edilir ve bu aşamada sos hızlıca karıştırılır. Kıvamını almaya başladığında tuzu ve karabiberi ilave edilerek ocaktan alınır
Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanaklar tereyağında sotelenir, üzerine tuz ve pul biber ilave edilir. Lazanyalar, 1 litre kaynamış suya atılarak haşlanır. Bu aşamada kaynar suya 1 yemek kaşığı tuz konur.
Haşlanan lazanyalar bir fırın kabına konur. Üzerine ıspanaklı içten yerleştirilir ve üzerine yeniden lazanya kapatılır. Bu işleme ıspanak ve lazanya yaprakları bitene kadar katmanlar halinde devam edilir. En üste beşamel sos yayılır ve kaşar rendelenir.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir servis edilir afiyet olsun