20 Haziran 2022 Pazartesi

İtalyan Kabaklı Frittata

 İtalyan Kabaklı Frittata

Gerekli Malzemeler:
4 yumurta
1 kabak
1 orta boy soğan
6 kültür mantarı

5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Dereotu
Maydanoz
Taze nane
Tuz, karabiber
Haşlanan kültür mantarları suları süzüldükten sonra doğranır. Sıvıyağ ısıtıldıktan sonra üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve kabaklar konarak 1 dakika kadar sotelenir. Üzerine önce biberler, sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Çırpılan yumurtaların içine tuz, karabiber, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve nane eklenir. Elde edilen yumurtalı karışım tavaya eklenir. Tava ocaktan alınarak önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar 4-5 dakika pişirin. Geniş bir servis tabağına alınan omlet dilimlenerek servis edilir afiyet olsun

Jambonlu Frittata

 Jambonlu Frittata

Gerekli Malzemeler
1 adet patates
1 adet kırmızı biber

1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1 adet Arnavut biberi
5 dilim jambon
1 diş sarımsak
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
200 gr rendelenmiş kaşar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabukları soyulan patatesler küp küp doğranır. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Küçük küçük doğranan biberler ve sarımsaklar ısıtılan zeytinyağında yüksek ateşte sotelenir.
Ayrı bir kâsede çırpılan yumurtalara tuz ve karabiber eklendikten sonra tavadaki sebzelerin üzerine dökülür. Üzerine jambonlar ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Tava uygun bir kapakla kapatılarak iyice pişirilir
Servis edilir afiyet olsun

Mantarlı Domatesli Frittata

 Mantarlı Domatesli Frittata

Gerekli Malzemeler
4 yumurta

2 küçük boy patates
1 orta boy kuru soğan
200 gram ıspanak
8 cherry domates
Yarım demet maydanoz
8 kültür mantarı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Kuru soğanları piyazlık, patatesleri küp küp doğrayın. Mantarların üzerini nemli bir bezle sildikten sonra ince şeritler halinde dilimleyin. Maydanozları ince ince kıyın ve ıspanakları elleriniz yardımıyla küçük parçalara ayırın Eğer fırına da girebilen bir tavanız varsa kek kalıbı kullanmayabilirsiniz ancak elinizde her ikisi de yoksa, omletinizi klasik usulle ateşte her iki tarafını iyice pişirerek de yapabilirsiniz.
Tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra kuru soğanları ve patatesleri yüksek ateşte soteleyin, hafif renk değiştirmeye başladıklarında üzerine mantarları ekleyin. Eğer elinizde kurutulmuş domates varsa uzun ince şeritler halinde keserek bu aşamada omletinizi zenginleştirmek için kullanabilirsiniz. Mantarlarla birlikte 1-2 dakika daha soteleme işlemine devam ettikten sonra cherry domatesleri bütün olarak atın, ıspanakları ekleyerek karıştırın.
Ayrı bir kâsede yumurtaları çırpın, içine tuzu ve taze çekilmiş karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Yumurta karışımını, sotelediğiniz sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kabarana kadar pişirin. Büyük bir servis tabağına alarak dilimleyin afiyet olsun

Sebzeli Frittata

 Sebzeli Frittata

Gerekli Malzemeler

3 taze soğan
6 yumurta
1 kabak
500 gram ıspanak
3 biber (frittatanızı renklendirmek için biberlerinizi farklı renklerde kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Frenk soğanı
Tuz, karabiber
Taze soğanlar, sarımsaklar ve ıspanak ince ince, kabak ve biberler küp küp doğranır. Bir tavanın içerisine zeytinyağı konur ve doğradığımız sebzeler orta ateşte yumuşayıncaya kadar sotelenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra sebzeler kelepçeli bir kek kalıbına alınır.
Bir kâsede iyice çırpılan yumurtalar, kek kalıbındaki sebzelerin üzerine dökülür ve 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzeri frenk soğanı ile süslenir servis edilir afiyet olsun

Çikolatalı Sufle

Çikolatalı Sufle
Gerekli Malzemeler
120 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı un

60 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
3 yumurta
1 tutam tuz
Yapılışı
Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve bir kasenin içinde kakao ve şekerle karıştırın. Bir sos tenceresinde tereyağını erittikten sonra unu rengini bırakana kadar kavurun, daha sonra sütü ve çikolatalı karışımı tencereye ekleyip kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.
Yumurtaların sarılarını çikolatalı karışımın içine ilave edip, beyazlarını bir mikserle çırpın. Çırpma işlemi esnasında içine bir tutam tuz ekleyin ve daha sonra çikolatalı karışımın içine azar azar ilave edin.
Küçük güveç kaplarınızı hazırlayın, tereyağı ile dibini yağlayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin servis edin afiyet olsun

Ispanaklı Lazanya

 Ispanaklı Lazanya

Gerekli Malzemeler

12 lazanya yaprağı
100 gram kaşar
1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tutam muskat rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı
Lazanyayı yapmaya beşamel sosundan başlıyoruz. Önce tereyağı eritilir, un rengini ve kokusunu bırakana kadar kavrulur. Ardından azar azar süt ilave edilir ve bu aşamada sos hızlıca karıştırılır. Kıvamını almaya başladığında tuzu ve karabiberi ilave edilerek ocaktan alınır
Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanaklar tereyağında sotelenir, üzerine tuz ve pul biber ilave edilir. Lazanyalar, 1 litre kaynamış suya atılarak haşlanır. Bu aşamada kaynar suya 1 yemek kaşığı tuz konur.
Haşlanan lazanyalar bir fırın kabına konur. Üzerine ıspanaklı içten yerleştirilir ve üzerine yeniden lazanya kapatılır. Bu işleme ıspanak ve lazanya yaprakları bitene kadar katmanlar halinde devam edilir. En üste beşamel sos yayılır ve kaşar rendelenir.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir servis edilir afiyet olsun

Köz Patlıcanlı Bruschetta

 Köz Patlıcanlı Bruschetta


Bruschetta (Brusketta diye okuyoruz) yapımı oldukça basit ama tadıyla efsane bir İtalyan başlangıç yemeği. Aslında mezesi ama bizim ona meze demeye içimiz el vermedi çünkü birkaç malzemeyle birleştirildiğinde pekala ana yemeklerle bile yarışacak kadar özel bir yemek kendisi. Bir Sevgililer Günü sofrasına da gerçekten çok yakışacağını düşündük.
Gerekli Malzemeler:
10 dilim tam tahıllı ekmek
2 orta boy patlıcan
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Çeyrek demet fesleğen
Tuz, tane karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerine bir çatalla delikler açın. Közleme işlemini ocakta ya da fırında yapabilirsiniz. Fırın kullanacaksanız öncesinde 200 dereceye getirin. Fırının ızgarasının üzerine patlıcanları dizin, her bir yüzünü 15 dakika olacak şekilde közleyin. Eğer ocakta közleyecekseniz harlı ateş kullanın. Sapından tutarak direkt ateşte közleyebileceğiniz gibi, metal ve yanmayacak bir tutacaktan da yardım alabilirsiniz.
Közlenen patlıcanlar ılıdıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Renklerinin kararmaması için limon suyu ile ovun.
Domatesleri küp küp, kırmızı soğanı ve fesleğen yapraklarını ince ince kesin. Bir kâsenin içerisinde harmanlayıp üzerine tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ilave edin.
İki sarımsağı rendeleyin ve közlenmiş patlıcanlarla birlikte domatesli soğanlı karışıma ekleyin. Kalan sarımsağı ikiye kesin ve kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Tam tahıllı kızarmış ekmeklerin üzerine, hazırladığımı karışımı bol kepçe ekleyin. Afiyet olsun

Kestaneli Kup

 Kestaneli Kup

Kış günlerinin vazgeçilmezi kestane ile yapacağınız bu kup, oldukça havalı görüntüsüyle şahane bir final yapmanızı sağlayacak.
Gerekli Malzemeler:
250 gram kestane

Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Limon suyu
Sosu için:
2 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Tabanı için:
Hazır pandispanya kek (Tercihe göre kakaolu ya da sade)
Yapılışı:
Tarifi önceden veriyoruz ki, kestaneleri bir gün önceden şerbetin içinde bekletip tam kıvamında bir kestane şekeri elde edebilelim. Tabi bunun için vakit yoksa birkaç saatle de idare edilebilir.
Kestaneleri şerbete yatırmadan önce enlemesine çizin ve 10 dakika boyunca suda haşlayın. Şekerle suyu karıştırarak, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestanelerin üzerine dökün ve yeniden kaynatın. Fokurdamaya başladığında 3-4 damla limon suyunu ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Buzdolabına kaldırıp bir gece bekletin.
Kremayı bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve üzerine sırasıyla labneyi, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Pürüzsüzleştiğinde ve kıvam aldığında buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Sıra geldi servis kuplarını hazırlamaya. Bu tatlı göze de hitap ettiği için cam kuplar tercih etmenizi öneririz. Tabana koyacağınız keki evde yapmayı da tercih edebilirsiniz, çok daha güzel olacaktır. Keki kırıntı haline gelene dek ufalayın, bunu tabakaların arasında kullanacağız. En alta kek kırıntılarını yerleştirdikten sonra sırasıyla peynir sosu ve kestane şekeri parçaları konduktan sonra yine bir sıra kek kırıntısı eklenir. Sonra yine peynir sosu ve en üste de kestane şekeri. Afiyet olsun

Sofistike Somon Füme (Peynirli)

 Sofistike Somon Füme (Peynirli)

Gerekli Malzemeler:
8 dilim somon füme
1 su bardağı tulum peyniri
Yarım su bardağı çiğ krema

Roka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Yapılışı:
Hazır olarak satın alacağınız çiğ krema ile tulum peynirini bir kâseye alıp, çatal yardımıyla iyice ezin ve karıştırın. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle köfte şeklini verin.
Sosu hazırlamak için sıvı yağı, limon suyunu ve zeytin ezmesini blenderda çırpın. Malzemelerin birbirine iyice karıştığından emin olun. İşlem yaklaşık 3 dakika sürmeli.
Servis edeceğiniz tabağa önce yıkanmış ve kurutulmuş roka yapraklarını, onun üzerine de peynirden yaptığınız köfteleri dizin. İnce dilimlenmiş somon fümeleri peynirlerin üzerine yerleştirin ve üzerine sos gezdirin. Servis edin afiyet olsun

Kolay Tiramisu

 Kolay Tiramisu

Kelime anlamı “Beni neşe

lendir” olan tiramisu, romantik tatlılar kategorisinde, oldukça lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. Aslı mascarpone peyniri ve savoyar bisküvisi ile yapılır ve bilinenin aksine zahmetlidir ancak biz bugün aslını aratmayacak bir kopyasıyla durumu kurtaracağız. Ve işte karşınızda Kolay Tiramisu!
Gerekli Malzemeler:
Hazır pandispanya kek
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Kreması için:
200 gram labne
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
İşe tiramisunun kremasını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını bir tencereye alarak, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın.
Kremanız ılırken, siz de kek tabanını ikiye kesin (Bazı hazır pandispanyalar zaten iki parça halinde satılıyor). 1 su bardağı sıcak suyun içinde granül kahveyi ve toz şekeri eritin ve kahveli karışımın yarısıyla kekin tabanını ıslatın.
Ilıyan kremanın içine labne peynirini ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Dilerseniz daha pratik olması için mikser de tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız kremanın yarısını, kahveyle ıslattığınız kek tabanına yayın ve kekin diğer katını da üzerine yerleştirin. Şimdi aynı işlemleri burada da tekrarlamanız gerek, yani önce kahveli karışımla keki ıslatın, daha sonra kremayı yayın. Bir ipucu; kahveyle ıslatmadan önce kekin üzerinde çatalla minik delikler açarsanız, kekin kahveyi daha iyi özümsemesini sağlarsınız.
Son olarak tiramisunun üzerini kakao ile kaplayın. Eğer bulut gibi bir görüntü istiyorsanız kakaoyu eleyerek serpebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra tatlınız yenmeye hazır olacak. Yapımı ise yaklaşık yarım saat kadar sürüyor afiyet olsun

Soslu Biftek

 Soslu Biftek

Eğer 1-2 saat ekstra vaktiniz varsa, etlerinizi maden suyunda bekletebilirsiniz, böylelikle çok daha yumuşak olacakları garanti.
Gerekli Malzemeler:

500 gram biftek
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı acı sos
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bifteklerin her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin, tavayı kızdırın ve tereyağı ile mühürleme işlemini yapın. Diğer malzemeleri hazırlarken etleri dinlenmeye bırakın.
Domatesi, sarımsağı, salçayı, acı sosu ve diğer baharatları mutfak robotunda çekin. Elde ettiğiniz acı sosu tereyağında şöyle bir çevirin. Üzerine mühürlenen biftekleri ekleyin ve ağzı kapalı bir biçimde 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Hazırlıklarla beraber bifteğin tamamlanması yaklaşık 40 dakikanızı alacak.afiyet olsun

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar