20 Haziran 2022 Pazartesi

Deniz Ürünleri Salatası

 Deniz Ürünleri Salatası

Gerekli Malzemeler

6 cherry domates
150 gram dondurulmuş yengeç
100 gram karides
1 marul
1 soğan
1 limon
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Kaynar suyun içine attığınız karidesleri 10 dakika kadar haşlayıp süzün ve içine 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edin.
Dondurulmuş yengeçleri 1 çorba kaşığı zeytinyağında 20 dakika bekletin. İçine tuz ilave edin.
Soğanı halka halka doğrayın, marulları bol suda yıkayıp bıçak kullanmadan ellerinizle parçalara ayırın ve geniş bir servis kasesine alın. Cherry domatesleri ikiye kesin ve servis kasesine ekleyin.
Yengeçleri ve karidesleri de ekledikten sonra üzerinde limon ve zeytinyağı gezdirin. Salatanız servis edilmeye hazır afiyet olsun

Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi

 Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi

kinoalı vegan çiğ köfte
Malzemeler

1 su bardağı kinoa
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 dal doğranmış yeşil soğan
¼ demet kıyılmış maydanoz
½ adet limonun suyu
Bir tutam tuz
Bir tutam pulbiber
2 çay kaşığı sumak
½ adet yaprakları ayrılmış marul
Yapılışı :
Büyük bir kaba kinoayı döküp üzerine kaynar suyu ilave edin. Kinolar şiştikten sonra suyu süzüp kinoları geniş bir kaba aktarın. Kinolar soğuduktan sonra üzerine tüm malzemeleri hafifçe yoğurarak ekleyin. Çiğ köftenizin malzemeleri iyice karıştıktan sonra son bir kez yoğurup elinizle şekil verin. Çiğ köftenizi marulla süsleyip servis yapın servis edin afiyet olsun

Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi

 Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi

patatesli vegan çiğ köfte
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su
2 adet haşlanmış patates
1 adet rendelenmiş soğan
¼ demet kıyılmış maydanoz
3 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı isot
Bir tutam tuz
Bir tutam kimyon
Bir tutam pulbiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
½ adet limonun suyu
2 adet dilimlenmiş limon
½ adet yaprakları ayrılmış marul
Yapılışı :
Geniş bir kaba bulguru alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bulgur suyunu çektikten sonra patates, soğan ve sarımsağı ilave edip yoğurun. Malzemeler birbirine karışmaya başladıktan sonra salçaları ve baharatları da ilave edip yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduktan sonra maydanoz, ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip son kez tekrar yoğurun. Kıvama gelmiş olan çiğ köftenize ellerinizde sıkıp şekil verin. Çiğ köftenizi marul ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın afiyet olsun

Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi

 Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi

evde etsiz vegan çiğ köfte tarifi

Malzemeler :
2 su bardağı ince bulgur
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 su bardağı su
¼ demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı isot
2 tatlı kaşığı pulbiber
2 adet dilimlenmiş limon
½ adet yaprakları ayrılmış marul
1 çay bardağı doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam tuz
Yapılışı :
Bulgur, salça, soğan, sarımsak, yağ ve baharatları geniş bir kaba alın. Malzemeleri yoğurmaya başlayın. Ara ara su ekleyerek iyice yoğurmaya devam edin. Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra maydanoz ve taze soğanı ilave edin ve tekrar yoğurun. Çiğ köftenizi iyice yoğurduktan sonra elinizde sıkıp şekil verin. Limon dilimleri ve yeşillikle süsleyip servis yapın afiyet olsun

Fasulye Konservesi

 Fasulye Konservesi

Malzemeler
½ kg yeşil fasulye

2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
2 adet taze defne yaprağı
1 çay bardağı elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Fasulyelerinizi kavanozlara dikey şekilde yerleştirin. Sarımsaklarınızı 4 parçaya ayırıp kavanoza ilave edin. Ardından kişniş, karabiber ve defne yapraklarını kavanoza ekleyin. Sirke, şeker ve tuzu orta boy bir tencerede birleştirip kaynatın. Karışımı sıcakken fasulyelerinizin üzerine dökün ve soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra 3-4 hafta kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun

Patlıcan Konservesi

 Patlıcan Konservesi

Malzemeler

1 kg patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı sirke
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik
2 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup uzunlamasına 4 parçaya ayırın. Ardından fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağı ve tuz serpin. Fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu esnada sirke, su ve şekeri orta boy bir tencerede birleştirip kaynatın. Konserve kavanozlarınıza karabiber ve pulbiberi paylaştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanlarınızı kalın kalın doğrayıp kavanozlara yerleştirin ve üzerine kekik ile sarımsakları ilave edin. Şekerli karışımınızı da kavanozlara paylaştırdıktan sonra kapaklarını iyice kapatıp 2-3 ay kadar dinlendirin. Dinlenen konservenizi servis yapın afiyet olsun

Biber Konservesi

 Biber Konservesi

biber konservesi
Malzemeler:

6 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
5-6 adet taze defne yaprağı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberlerinizi kızartın. Ardından biberlerinizi soğumaya bırakın ve tohumlarından temizleyin. Daha sonra tuz ve sirkeyi bir kasede birleştirip karıştırın. Karışımınızı biberlerinize döküp iyice harmanlayın. Biber, sarımsak, defne yaprağı ve karabiberlerinizi kavanozlara paylaştırın. Kavanozların üzerine kalan zeytinyağından ekleyin ve 2 hafta kadar dinlendirin. 2 hafta sonra servis yapın afiyet olsun

Domates Konservesi

 Domates Konservesi

Malzemeler:

1 adet doğranmış taze zencefil
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 adet dilimlenmiş limon
3 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Orta boy bir tencerede şeker, limon dilimleri, su ve baharatları birleştirip kaynatın. Ardından ısıyı azaltıp domatesleri ilave edin ve karıştırarak pişirin. Pişen karışımınızın üzerini örtüp serin bir yerde 15 ila 18 saat kadar bekletin. Soğuyan konservenizin içerisine zencefili ekleyip hafifçe karıştırın. Ardından karışımı kavanozlara paylaştırın ve 3 hafta dinlendirdikten sonra servis yapın afiyet olsun

Karışık Sebze Konservesi

 Karışık Sebze Konservesi

karışık sebze turşusu

Malzemeler:
½ kg doğranmış karışık sebze (biber-domates-sarımsak-patlıcan)
2 litre su
½ litre beyaz sirke
1 çay bardağı deniz tuzu
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Su, sirke, limon suyu ve tuzu geniş bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu esnada sebzelerinizi kavanozlara paylaştırıp üzerlerine tuzlu sudan ekleyin. Konservelerinizi kavanozda iki hafta kadar beklettikten sonra servis yapın afiyet olsun

Vegan Waffle Tarifi


 Vegan Waffle Tarifi

Tüm tariflerde olduğu gibi vegan waffle için de tabii ki birtakım malzemelerin temin edilmesi gerekiyor. Diğerlerinden tek farkı bunlar içinde hayvansal gıda bulunamaz, yerine muadili malzemeler konulmalıdır.
Malzemeler
1 bardak yulaf unu (Bu un, yulaf ezmesinin robotta un haline getirilmesiyle elde edilir)
1 bardak karabuğday unu
Yarım bardak pişmiş kinoa
4 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeterli oranda tuz
4 tatlı kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
2 bardak ev yapımı badem sütü veya başka bitkisel süt (Bunda vanilya ve şeker oranının iyi ayarlanması önemli)
Tatlandırmak için hurma şurubu
Yapılışı: Malzemelerin temin edilmesinden sonra sıra geliyor vegan waffle’ın yapılışına. Bunun için ilk olarak waffle makinesini ısıtıyoruz. Tüm malzemeleri derin bir kaba koyarak, karıştırıyoruz. Sonra bunları makinede parça parça olarak pişirmeye başlıyoruz.
Burada şunu unutmamak gerekiyor, waffle makinesiyle ilk karşılaşmanızsa, ilk denemede istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Hangi sıcaklıkta, ayarda pişireceğinizi, kaç dakika pişeceğini tam olarak kavramak biraz zaman alabilir. Bunun için biraz deneme yanılma yöntemini kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Ama pes etmeyin. Sonunda dışarıda satılanlar kadar güzel, iştah açıcı waffle’lar yapıp afiyetle yiyeceksiniz.
İlk denemelerde yol gösterici olacak birkaç önerimiz var; basit waffle makinesinde waffle parçaları 4. kademede ve 5 dakika kadar pisirilir. Bir tarif seçilir ve bu tarife göre gidilir. İsteğe göre üstüne meyveleri olduğu gibi ekleyebilirsiniz. Ya da isterseniz meyveleri derin bir kaseye doğrayıp, üzerine biraz agave nektari veya hurma surubu dökülebilir servis edebilirsiniz afiyet olsun

Çilek Soslu Kuzu Kol


 Çilek Soslu Kuzu Kol

Malzemeler
5 kg kemikli kuzu kol
1 çorba kaşığı toz kişniş
1 çorba kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Sos malzemeleri
300 gram çilek
1 adet limonun suyu ve limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı (100 ml) su
Yapılışı: İri parçalara ayrılan kuzu kol üzerine bıçak yardımıyla kesikler atılır. 3 diş sarımsak dövülüp tuz, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı ile beraber karıştırılır. Bu karışımla kuzu kolu iyice ovalanır. Ardından streçle sarılıp 1-2 saat boyunca buzdolabında bekletilir. Et fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 220 derece fırında fırınlanır. Bu işlem et oda sıcaklığına gelinceye kadar sürer. Ardından ısı 200 dereceye indirilir. Tepsiye 100 ml su eklenir ve pişirme kağıdı ile kaplanıp 2.5 saat boyunca pişirilir. Sonrasında fırından alınıp üstü açılır ve 20 dakika daha pişirilir. Et didiklenip servis tabağına alınır. Etin üzerine küp şeklinde doğranmış çilek, maydanoz ve beyaz peynir eklenir. Yemeğin sosunu hazırlamak için de çilekler doğranır. Limon kabuğu rendesi ve limon suyu ile beraber bir miktar da su ile kısık ateşte kaynatılır. Son olarak blenderden geçirilip etle birlikte servis edilir afiyet olsun

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar