20 Haziran 2022 Pazartesi

Fasulye Konservesi

 Fasulye Konservesi

Malzemeler
½ kg yeşil fasulye

2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
2 adet taze defne yaprağı
1 çay bardağı elma sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Fasulyelerinizi kavanozlara dikey şekilde yerleştirin. Sarımsaklarınızı 4 parçaya ayırıp kavanoza ilave edin. Ardından kişniş, karabiber ve defne yapraklarını kavanoza ekleyin. Sirke, şeker ve tuzu orta boy bir tencerede birleştirip kaynatın. Karışımı sıcakken fasulyelerinizin üzerine dökün ve soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra 3-4 hafta kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun

Patlıcan Konservesi

 Patlıcan Konservesi

Malzemeler

1 kg patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı sirke
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik
2 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup uzunlamasına 4 parçaya ayırın. Ardından fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağı ve tuz serpin. Fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu esnada sirke, su ve şekeri orta boy bir tencerede birleştirip kaynatın. Konserve kavanozlarınıza karabiber ve pulbiberi paylaştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanlarınızı kalın kalın doğrayıp kavanozlara yerleştirin ve üzerine kekik ile sarımsakları ilave edin. Şekerli karışımınızı da kavanozlara paylaştırdıktan sonra kapaklarını iyice kapatıp 2-3 ay kadar dinlendirin. Dinlenen konservenizi servis yapın afiyet olsun

Biber Konservesi

 Biber Konservesi

biber konservesi
Malzemeler:

6 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
5-6 adet taze defne yaprağı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberlerinizi kızartın. Ardından biberlerinizi soğumaya bırakın ve tohumlarından temizleyin. Daha sonra tuz ve sirkeyi bir kasede birleştirip karıştırın. Karışımınızı biberlerinize döküp iyice harmanlayın. Biber, sarımsak, defne yaprağı ve karabiberlerinizi kavanozlara paylaştırın. Kavanozların üzerine kalan zeytinyağından ekleyin ve 2 hafta kadar dinlendirin. 2 hafta sonra servis yapın afiyet olsun

Domates Konservesi

 Domates Konservesi

Malzemeler:

1 adet doğranmış taze zencefil
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 adet dilimlenmiş limon
3 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Orta boy bir tencerede şeker, limon dilimleri, su ve baharatları birleştirip kaynatın. Ardından ısıyı azaltıp domatesleri ilave edin ve karıştırarak pişirin. Pişen karışımınızın üzerini örtüp serin bir yerde 15 ila 18 saat kadar bekletin. Soğuyan konservenizin içerisine zencefili ekleyip hafifçe karıştırın. Ardından karışımı kavanozlara paylaştırın ve 3 hafta dinlendirdikten sonra servis yapın afiyet olsun

Karışık Sebze Konservesi

 Karışık Sebze Konservesi

karışık sebze turşusu

Malzemeler:
½ kg doğranmış karışık sebze (biber-domates-sarımsak-patlıcan)
2 litre su
½ litre beyaz sirke
1 çay bardağı deniz tuzu
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Su, sirke, limon suyu ve tuzu geniş bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu esnada sebzelerinizi kavanozlara paylaştırıp üzerlerine tuzlu sudan ekleyin. Konservelerinizi kavanozda iki hafta kadar beklettikten sonra servis yapın afiyet olsun

Vegan Waffle Tarifi


 Vegan Waffle Tarifi

Tüm tariflerde olduğu gibi vegan waffle için de tabii ki birtakım malzemelerin temin edilmesi gerekiyor. Diğerlerinden tek farkı bunlar içinde hayvansal gıda bulunamaz, yerine muadili malzemeler konulmalıdır.
Malzemeler
1 bardak yulaf unu (Bu un, yulaf ezmesinin robotta un haline getirilmesiyle elde edilir)
1 bardak karabuğday unu
Yarım bardak pişmiş kinoa
4 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeterli oranda tuz
4 tatlı kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
2 bardak ev yapımı badem sütü veya başka bitkisel süt (Bunda vanilya ve şeker oranının iyi ayarlanması önemli)
Tatlandırmak için hurma şurubu
Yapılışı: Malzemelerin temin edilmesinden sonra sıra geliyor vegan waffle’ın yapılışına. Bunun için ilk olarak waffle makinesini ısıtıyoruz. Tüm malzemeleri derin bir kaba koyarak, karıştırıyoruz. Sonra bunları makinede parça parça olarak pişirmeye başlıyoruz.
Burada şunu unutmamak gerekiyor, waffle makinesiyle ilk karşılaşmanızsa, ilk denemede istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Hangi sıcaklıkta, ayarda pişireceğinizi, kaç dakika pişeceğini tam olarak kavramak biraz zaman alabilir. Bunun için biraz deneme yanılma yöntemini kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Ama pes etmeyin. Sonunda dışarıda satılanlar kadar güzel, iştah açıcı waffle’lar yapıp afiyetle yiyeceksiniz.
İlk denemelerde yol gösterici olacak birkaç önerimiz var; basit waffle makinesinde waffle parçaları 4. kademede ve 5 dakika kadar pisirilir. Bir tarif seçilir ve bu tarife göre gidilir. İsteğe göre üstüne meyveleri olduğu gibi ekleyebilirsiniz. Ya da isterseniz meyveleri derin bir kaseye doğrayıp, üzerine biraz agave nektari veya hurma surubu dökülebilir servis edebilirsiniz afiyet olsun

Çilek Soslu Kuzu Kol


 Çilek Soslu Kuzu Kol

Malzemeler
5 kg kemikli kuzu kol
1 çorba kaşığı toz kişniş
1 çorba kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Sos malzemeleri
300 gram çilek
1 adet limonun suyu ve limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı (100 ml) su
Yapılışı: İri parçalara ayrılan kuzu kol üzerine bıçak yardımıyla kesikler atılır. 3 diş sarımsak dövülüp tuz, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı ile beraber karıştırılır. Bu karışımla kuzu kolu iyice ovalanır. Ardından streçle sarılıp 1-2 saat boyunca buzdolabında bekletilir. Et fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 220 derece fırında fırınlanır. Bu işlem et oda sıcaklığına gelinceye kadar sürer. Ardından ısı 200 dereceye indirilir. Tepsiye 100 ml su eklenir ve pişirme kağıdı ile kaplanıp 2.5 saat boyunca pişirilir. Sonrasında fırından alınıp üstü açılır ve 20 dakika daha pişirilir. Et didiklenip servis tabağına alınır. Etin üzerine küp şeklinde doğranmış çilek, maydanoz ve beyaz peynir eklenir. Yemeğin sosunu hazırlamak için de çilekler doğranır. Limon kabuğu rendesi ve limon suyu ile beraber bir miktar da su ile kısık ateşte kaynatılır. Son olarak blenderden geçirilip etle birlikte servis edilir afiyet olsun

Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama


 Portakal Sulu Tavuk Etli Haşlama

Malzemeler

Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış 1 kg brokoli

2 adet portakal ile elde edilen doğal portakal suyu

15 gr rendelenmiş portakal kabuğu

Az tuzlu 50 ml soya sosu

62,5 gr tavuk suyu toz bulyon

137 gr portakal marmelatı

90 gr mısır nişastası

38 ml ayçiçek yağı

1 kg ince dilimlenmiş tavuk eti

10 gr ince kıyılmış sarımsak

Yapılışı: Portakal suyu, portakal marmelatı, rendelenmiş portakal kabuğu, tavuk suyu, toz bulyon ve soya sosu mısır nişastasıyla beraber bir kaba eklenip nişasta tamamen eriyene dek karıştırılır. Bir tavaya eklenen yağ iyice kızdırılır. Brokoliler kaynar suda çok az miktarda haşlanıp suyu çıkarılır ve süzdürülür. Tavuklar sarımsak ile birlikte sotelenir. Tavada biriken fazla yağ süzüldükten sonra tavuklarr pişene kadar soteleme sürdürülür. Üzerine sos ilave edilir ve sos koyulaşmaya başlayana dek kaynatılır. Ateşten alınıp üzerine brokoliler ilave edilir. Derin bir kasede üzerine portakal kabuğu rendesi eklenerek servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com

portakal soslu hindi bonfile

 Portakal Soslu Hindi Bonfile

Malzemeler

4 parça hindi bonfile

3 yemek kaşığı mısır unu

3 adet ile elde edilen doğal portakal suyu

4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

2 portakal

Yapılışı: Düz bir tabakta bonfileler mısır unu ile önlü arkalı bulanır. Önceden kızdırılmış yapışmaz tavada bonfileler 3-4 dakika boyunca pişirilir. Ardından pişen bonfileler bir tabakta bekletilir. Ardından aynı tavaya bal ile portakal suyu eklenip kısık ateşte kaynatılır. Artan mısır unu 2 yemek kaşığı suyla karıştırılıp sosa eklenir. Tuz, karabiber ilavesi ile tat katılır. Bonfileler sosa eklenir. Dilimlenmiş portakallar sosa ilave edildikten sonra 3 dakika boyunca pişirilir. Son raddede hazır olan bonfileler haşlanmış sebzelerle beraber servis tabağında sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


portakal soslu et

 Portakal Soslu Et

Malzemeler

750 gram kemiksiz kuzu eti

1 adet büyük portakal

Yarım limon

Yarım bardak ayçiçek yağı

2 adet domates

1 kaşık nişasta

Tuz

Karabiber

1 adet iri soğan

Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu eti kuşbaşı doğranır. Suyunu çekinceye kadar yağda kavrulur. Üzerine dörde bölünmüş soğan ve rendelenmiş domates eklenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ağır ateşte 45 dakika boyunca pişirilir.

Sosu hazırlamak için öncelikle nişasta soğuk suda eritilir. Üzerine portakal suyu eklenir. Limon sıkılıp etin üzerine dökülür. Bir taşım kaynatıldıktan sonra söndürülüp sıcak şekilde servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


19 Haziran 2022 Pazar

Orman Meyveleri Soslu Bonfile

 Orman Meyveleri Soslu Bonfile

Malzemeler
180 gram dana bonfile

100 gram haşlanmış patates
20 gram tereyağı
50 ml krema
1 adet baby patlıcan
1 adet baby kabak
1 adet baby havuç
1 dilim haşlanmış mısır(koçan)
20 gram blackberry
20 gram raspberry
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle haşlanan patates soyulup süzgeçten geçirilir. Krema ve tereyağı ile tavada püre haline getirilir. Baharat çeşnileriyle karıştırılan patates hazırlandıktan sonra sebzeler kesilerek baharat ve zeytinyağı ile bulanır. Karıştırılan sebzeler iz alana dek ızgara izli tavada pişirilir. Bonfile de başka bir tavada baharatlanıp kızartılır. Her ikisi de kenara alınır. Bu esnada meyveler havanda püre haline getirilir. Bonfilenin kızartıldığı tavaya bir miktar su ile orman meyvesi püresi eklenir. Püreli bonfile kısık ateşte pişirilir. Pürelerle sebzeler tabağa dizilir. Et dilimlenip tabağa konulur ve son olarak sos üzerine gezdirilerek yemek servise hazır hale getirilir afiyet olsun

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar