20 Haziran 2022 Pazartesi

Çilek Soslu Kuzu Kol


 Çilek Soslu Kuzu Kol

Malzemeler
5 kg kemikli kuzu kol
1 çorba kaşığı toz kişniş
1 çorba kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
50 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Sos malzemeleri
300 gram çilek
1 adet limonun suyu ve limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı (100 ml) su
Yapılışı: İri parçalara ayrılan kuzu kol üzerine bıçak yardımıyla kesikler atılır. 3 diş sarımsak dövülüp tuz, çeşitli baharatlar ve zeytinyağı ile beraber karıştırılır. Bu karışımla kuzu kolu iyice ovalanır. Ardından streçle sarılıp 1-2 saat boyunca buzdolabında bekletilir. Et fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 220 derece fırında fırınlanır. Bu işlem et oda sıcaklığına gelinceye kadar sürer. Ardından ısı 200 dereceye indirilir. Tepsiye 100 ml su eklenir ve pişirme kağıdı ile kaplanıp 2.5 saat boyunca pişirilir. Sonrasında fırından alınıp üstü açılır ve 20 dakika daha pişirilir. Et didiklenip servis tabağına alınır. Etin üzerine küp şeklinde doğranmış çilek, maydanoz ve beyaz peynir eklenir. Yemeğin sosunu hazırlamak için de çilekler doğranır. Limon kabuğu rendesi ve limon suyu ile beraber bir miktar da su ile kısık ateşte kaynatılır. Son olarak blenderden geçirilip etle birlikte servis edilir afiyet olsun

Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama


 Portakal Sulu Tavuk Etli Haşlama

Malzemeler

Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış 1 kg brokoli

2 adet portakal ile elde edilen doğal portakal suyu

15 gr rendelenmiş portakal kabuğu

Az tuzlu 50 ml soya sosu

62,5 gr tavuk suyu toz bulyon

137 gr portakal marmelatı

90 gr mısır nişastası

38 ml ayçiçek yağı

1 kg ince dilimlenmiş tavuk eti

10 gr ince kıyılmış sarımsak

Yapılışı: Portakal suyu, portakal marmelatı, rendelenmiş portakal kabuğu, tavuk suyu, toz bulyon ve soya sosu mısır nişastasıyla beraber bir kaba eklenip nişasta tamamen eriyene dek karıştırılır. Bir tavaya eklenen yağ iyice kızdırılır. Brokoliler kaynar suda çok az miktarda haşlanıp suyu çıkarılır ve süzdürülür. Tavuklar sarımsak ile birlikte sotelenir. Tavada biriken fazla yağ süzüldükten sonra tavuklarr pişene kadar soteleme sürdürülür. Üzerine sos ilave edilir ve sos koyulaşmaya başlayana dek kaynatılır. Ateşten alınıp üzerine brokoliler ilave edilir. Derin bir kasede üzerine portakal kabuğu rendesi eklenerek servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com

portakal soslu hindi bonfile

 Portakal Soslu Hindi Bonfile

Malzemeler

4 parça hindi bonfile

3 yemek kaşığı mısır unu

3 adet ile elde edilen doğal portakal suyu

4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

2 portakal

Yapılışı: Düz bir tabakta bonfileler mısır unu ile önlü arkalı bulanır. Önceden kızdırılmış yapışmaz tavada bonfileler 3-4 dakika boyunca pişirilir. Ardından pişen bonfileler bir tabakta bekletilir. Ardından aynı tavaya bal ile portakal suyu eklenip kısık ateşte kaynatılır. Artan mısır unu 2 yemek kaşığı suyla karıştırılıp sosa eklenir. Tuz, karabiber ilavesi ile tat katılır. Bonfileler sosa eklenir. Dilimlenmiş portakallar sosa ilave edildikten sonra 3 dakika boyunca pişirilir. Son raddede hazır olan bonfileler haşlanmış sebzelerle beraber servis tabağında sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


portakal soslu et

 Portakal Soslu Et

Malzemeler

750 gram kemiksiz kuzu eti

1 adet büyük portakal

Yarım limon

Yarım bardak ayçiçek yağı

2 adet domates

1 kaşık nişasta

Tuz

Karabiber

1 adet iri soğan

Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu eti kuşbaşı doğranır. Suyunu çekinceye kadar yağda kavrulur. Üzerine dörde bölünmüş soğan ve rendelenmiş domates eklenir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra ağır ateşte 45 dakika boyunca pişirilir.

Sosu hazırlamak için öncelikle nişasta soğuk suda eritilir. Üzerine portakal suyu eklenir. Limon sıkılıp etin üzerine dökülür. Bir taşım kaynatıldıktan sonra söndürülüp sıcak şekilde servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


19 Haziran 2022 Pazar

Orman Meyveleri Soslu Bonfile

 Orman Meyveleri Soslu Bonfile

Malzemeler
180 gram dana bonfile

100 gram haşlanmış patates
20 gram tereyağı
50 ml krema
1 adet baby patlıcan
1 adet baby kabak
1 adet baby havuç
1 dilim haşlanmış mısır(koçan)
20 gram blackberry
20 gram raspberry
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle haşlanan patates soyulup süzgeçten geçirilir. Krema ve tereyağı ile tavada püre haline getirilir. Baharat çeşnileriyle karıştırılan patates hazırlandıktan sonra sebzeler kesilerek baharat ve zeytinyağı ile bulanır. Karıştırılan sebzeler iz alana dek ızgara izli tavada pişirilir. Bonfile de başka bir tavada baharatlanıp kızartılır. Her ikisi de kenara alınır. Bu esnada meyveler havanda püre haline getirilir. Bonfilenin kızartıldığı tavaya bir miktar su ile orman meyvesi püresi eklenir. Püreli bonfile kısık ateşte pişirilir. Pürelerle sebzeler tabağa dizilir. Et dilimlenip tabağa konulur ve son olarak sos üzerine gezdirilerek yemek servise hazır hale getirilir afiyet olsun

Böğürtlen Soslu Bonfile

 Böğürtlen Soslu Bonfile

Egzotik tadı ile damaklarda renkli lezzetler bırakan böğürtlenin, etin en güzel yerlerinden biri olan bonfile ile bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan harika bir yemek tarifi… Böğürtlen soslu bonfile tarifi sizlerle.
Malzemeler

2 parça bonfile
Sos malzemeleri
Yarım kg böğürtlen
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı kadar krema
Tuz ve karabiber
Yapılışı: Başlangıçta yemeğin sosu hazırlanır. Kıyılmış sarımsak zeytinyağında sotelenir ve üzerine böğürtlen eklenerek 2 dakika pişirilir. Üzerine krema ilave edilip karıştırılır. Tuz ve karabiber ilavesinden sonra beklemeye alınır. Ardından bonfile pişirme safhasına geçilir. Bonfileler önlü arkalı biçimde ızgarada pişirilir ve servis tabağına alınır. Üzerine böğürtlen sosu dökülerek servis edilir afiyet olsun

Enginarlı Sufle

 Enginarlı Sufle

Gerekli Malzemeler:
300 ml süt
40 gram un
40 gram tereyağı
350 gram enginar konservesi
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu

3 yumurta

2 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
Galeta unu
10 ml zeytinyağı
1 dal taze kekik
Roka
Maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bir tavaya , enginar konservesi, 1 diş sarımsak, bir tutam maydanoz, kekik, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edilerek, yarım su bardağı suda 10-15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Enginar kalpleri tavadan alınarak dilimlenir ve bir kısmı ayrılarak başka bir kaba konur. Kabın içinde kalanların üzerine roka yaprakları doğranır.
Un ve tereyağı çırpılır. Bir sos tenceresinin içinde süt ısıtılarak içine tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. Kıvamı koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine parmesan peyniri ve rokalı enginar karışımı eklenerek karıştırılır. Yağlanmış sufle kabının içine biraz galeta unu serpildikten sonra dilimlenen enginarlar yerleştirilir. Yumurta beyazları çırpılarak sufle harcının içine dökülerek karıştırılır ve tüm karışım sufle kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Servis edilir afiyet olsun

Www.sefabdullahusta.com


 

Yemekler www.sefabdullahusta.com


 

Hatay Peynirli İrmik Helvası


 Hatay Peynirli İrmik Helvası

Hatay mutfağı denince akan sular durur. Oldukça zengin bir mutfak kültürü olan bölgenin helvası da, Hatay denince ilk akla gelen lezzetlerden olan künefe peyniri ile yapılıyor. Eğer yaşadığınız yerde künefe peyniri bulmakta zorlanırsanız, bir gece önceden suda beklettiğiniz tuzsuz beyaz peynir de aynı etkiyi yaratacaktır.
Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
300 gram künefe peyniri
Yarım çay bardağı çam fıstığı
Yapılışı:
Su ve şeker bir tencerede kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Başka bir tencerede tereyağı eritilerek irmikler ilave edilir ve tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak, renk alana dek kavrulur. Daha sonra şerbet yavaş yavaş ilave edilir ve bu esnada karıştırmaya ara verilmez. İrmik bütün şerbeti çekene dek karıştırma işlemi sürdürülür. Ocağın altını kapatmadan, üzerine son olarak rendelenmiş künefe peyniri ilave edilir ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alınır. Tencere kapağı kapalı bir şekilde bir masa örtüsüne sarılır ve iyice demlenmeye bırakılır.
Helva 10 dakika kadar demlendikten ve içindeki peynir iyice eridikten sonra, bir tavada kavrulmuş olan çam fıstıklarıyla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun

Fırınlanmış Peynir Helvası


Biz peynir helvasını höşmerim olarak biliriz ama bizim vereceğimiz tarifin yapılışı höşmerimden biraz daha farklı. Yapılışı da yöreden yöreye değişen peynir helvası, diğer helvalarla kıyaslandığında biraz daha emek istiyor; dövülüyor, karıştırılıyor, fırınlanıyor… Bu tarif ise onun biraz daha pratiği ama kesinlikle lezzetinden hiçbir şey kaybetmemişi.
Gerekli Malzemeler:
150 gram tereyağı
75 gram irmik
250 gram un
400 gram toz şeker
300 gram tuzsuz peynir
1 yumurta sarısı
500 gram kaymak
Yapılışı:
Peynir, tereyağı ve yumurta sarısı derince bir tencereye alınarak kısık ateşte, arada karıştırarak pişirilir. Peynirler eridiğinde önce toz şeker, daha sonra sırasıyla un ve irmik ilave edilerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
Helva koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir ve ocaktan alınır. Kare bir fırın kabına dökülen helvanın üzeri bir spatula yardımıyla düzeltilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında rengi değişene dek fırınlanır.
Fırından çıkarılan helva dilimlenerek soğumaya bırakılır ve daha sonra üzerine kaymak konarak servis edilir afiyet olsun

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar