ŞEF ABDULLAH USTA İLE ANADOLU MUTFAĞI TGRT EU TGRT EU DA SUNUÇU YAPIMCI ŞEF ŞEF ABDULLAH USTA
3 Haziran 2014 Salı
28 Mayıs 2014 Çarşamba
ISPANAKLI PİZZA TARİFİ
ISPANAKLI PİZA TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için
1 yumurta
2.5 su bardağı un ...
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
½ çay bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Sos için
SALÇA veya domates sosu
Hamurun üzeri için
1 kuru soğan
1 tutam kekik
Yarım kilo ıspanak
Üzeri için
kaşar veya beyaz peynir ( miktar isteğe bağlı)
Yapılışı
Sütü bir kapta ılıştırın ve mayayı içinde eritin, bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. 10 -15 dakika bekletin.
Fırını önce 100 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Yoğurma kabının içine unu koyup mayalı sütünüzü, 2 yemek kaşığı yoğurt, bir yumurta, yarım bardak zeytinyağı ve tuz ilave edin sonra da hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın gerekirse biraz daha un katın. Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde bekletin. Kabarınca havasını almak için bir kere daha yoğurun ve tekrar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca; fırın tepsisine yağlı kağıt koyarak bekletin. Hamurdan bir parça alarak tezgahta merdane ile 1 cm. kalınlığında daire şeklinde veya kare şeklinde açın ve alıp fırın tepsisine koyun. Üzerinde çatalla batırarak 8-10 yerinde delikler açın ve fırça yardımı ile üst yüzeyine zeytinyağı sürün. Sonra da hazırladığınız domates sosundan veya yağla inceltilmiş ketçap sosundan her tarafına sürün.
Ayrı bir tavada bir baş soğan ince kıyılıp hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve içine yıkanıp doğranmış ıspanaklar konarak az daha kavrulur, içine bir tutam kekik atılır. Bu da hazır olunca sos sürülmüş hamurun üzerine ıspanaklar yayılır.
Fırının ısısı 200 dereceye getirilerek tepsi fırına verilir. 15-20 dakika kadar sonra altı kızaran pizza, fırından hafif çekip üzerine rendelenmiş peynirden serpilir. Ve tekrar fırına geri verilir. 3-4 dakika veya peynir eriyene kadar daha fırında durur. Peynir de eriyince pizzanız hazır.
Artan malzemeler ile aynı şekilde devam ederek pizzaları yapın.
Afiyet olsun.
Not : Pizzayı; ıspanak yerine değişik malzemeler koyarak ( mesela: mantar, sosis, sucuk, zeytin vs.) değişik lezzetlerde yapabilirsiniz
www.sefabdullahusta.com
Malzemeler
Hamuru için
1 yumurta
2.5 su bardağı un ...
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
½ çay bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Sos için
SALÇA veya domates sosu
Hamurun üzeri için
1 kuru soğan
1 tutam kekik
Yarım kilo ıspanak
Üzeri için
kaşar veya beyaz peynir ( miktar isteğe bağlı)
Yapılışı
Sütü bir kapta ılıştırın ve mayayı içinde eritin, bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. 10 -15 dakika bekletin.
Fırını önce 100 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Yoğurma kabının içine unu koyup mayalı sütünüzü, 2 yemek kaşığı yoğurt, bir yumurta, yarım bardak zeytinyağı ve tuz ilave edin sonra da hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın gerekirse biraz daha un katın. Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde bekletin. Kabarınca havasını almak için bir kere daha yoğurun ve tekrar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca; fırın tepsisine yağlı kağıt koyarak bekletin. Hamurdan bir parça alarak tezgahta merdane ile 1 cm. kalınlığında daire şeklinde veya kare şeklinde açın ve alıp fırın tepsisine koyun. Üzerinde çatalla batırarak 8-10 yerinde delikler açın ve fırça yardımı ile üst yüzeyine zeytinyağı sürün. Sonra da hazırladığınız domates sosundan veya yağla inceltilmiş ketçap sosundan her tarafına sürün.
Ayrı bir tavada bir baş soğan ince kıyılıp hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve içine yıkanıp doğranmış ıspanaklar konarak az daha kavrulur, içine bir tutam kekik atılır. Bu da hazır olunca sos sürülmüş hamurun üzerine ıspanaklar yayılır.
Fırının ısısı 200 dereceye getirilerek tepsi fırına verilir. 15-20 dakika kadar sonra altı kızaran pizza, fırından hafif çekip üzerine rendelenmiş peynirden serpilir. Ve tekrar fırına geri verilir. 3-4 dakika veya peynir eriyene kadar daha fırında durur. Peynir de eriyince pizzanız hazır.
Artan malzemeler ile aynı şekilde devam ederek pizzaları yapın.
Afiyet olsun.
Not : Pizzayı; ıspanak yerine değişik malzemeler koyarak ( mesela: mantar, sosis, sucuk, zeytin vs.) değişik lezzetlerde yapabilirsiniz
www.sefabdullahusta.com
SARIMSAKLI LOR PEYNİRLİ POĞAÇA
SARIMSAKLI LOR PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek akı hamura konacak)...
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
100gr yumuşak tereyağı
1 paket maya
alabildiği kadar un
Arasına sürmek için:
50 gr yumuşak tereyağı
İç malzemesi:
istediğiniz bir çeşit peynir
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
Yapılışı
•Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup bir kenara alıyoruz.
•Yumurta akı ve yağı elimizle yoğurup sütlü karışımı, tuzu ve sırasıyla unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
•Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
•Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp merdane ile açıyoruz Ve üzerine tere sürüp sonra da iç harcımızı yayıyoruz.
•Hamuru rulo şeklinde sarıp fotoğraftaki gibi dilimliyoruz.
•Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlıyoruz.
•Tepside de biraz mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamla süslüyoruz.
•Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında içi pişene kadar pişiriyoruz.
Denemezseniz güzel bir lezzeti kaçırmış olacaksınız!!!!!!!!!
Afiyet Olsun....WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek akı hamura konacak)...
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
100gr yumuşak tereyağı
1 paket maya
alabildiği kadar un
Arasına sürmek için:
50 gr yumuşak tereyağı
İç malzemesi:
istediğiniz bir çeşit peynir
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
Yapılışı
•Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup bir kenara alıyoruz.
•Yumurta akı ve yağı elimizle yoğurup sütlü karışımı, tuzu ve sırasıyla unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
•Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
•Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp merdane ile açıyoruz Ve üzerine tere sürüp sonra da iç harcımızı yayıyoruz.
•Hamuru rulo şeklinde sarıp fotoğraftaki gibi dilimliyoruz.
•Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlıyoruz.
•Tepside de biraz mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamla süslüyoruz.
•Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında içi pişene kadar pişiriyoruz.
Denemezseniz güzel bir lezzeti kaçırmış olacaksınız!!!!!!!!!
Afiyet Olsun....WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK
Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ
-
▼
2022
(44)
-
▼
Haziran
(43)
- Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) ...
- Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)'
- Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
- Fırınlanmış Peynir Helvası
- Süt Helvası
- Sabuniye Helvası
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Fıstık Ezmeli Melty Kek
- Çikolatalı Melty Kek
- Pırasalı ve Yufkalı Frittata
- Brokolili Frittata
- İtalyan Kabaklı Frittata
- Jambonlu Frittata
- Mantarlı Domatesli Frittata
- Sebzeli Frittata
- Çikolatalı Sufle
- Ispanaklı Lazanya
- Köz Patlıcanlı Bruschetta
- Kestaneli Kup
- Sofistike Somon Füme (Peynirli)
- Kolay Tiramisu
- Soslu Biftek
- Deniz Ürünleri Salatası
- Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Fasulye Konservesi
- Patlıcan Konservesi
- Biber Konservesi
- Domates Konservesi
- Karışık Sebze Konservesi
- Vegan Waffle Tarifi
- Çilek Soslu Kuzu Kol
- Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama
- portakal soslu hindi bonfile
- portakal soslu et
- Orman Meyveleri Soslu Bonfile
- Böğürtlen Soslu Bonfile
- Enginarlı Sufle
- Www.sefabdullahusta.com
- Yemekler www.sefabdullahusta.com
- Hatay Peynirli İrmik Helvası
- Fırınlanmış Peynir Helvası
-
▼
Haziran
(43)
-
ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ Malzemele yarım kilo taze fasulye 2 orta boy patates 3 orta boy domates ... 1 tatlı kaşığı şeker ...
-
TAVUK SOTELİ PİLAV •pilav için; •1 su bardağı pirinç •2 su bardağı sıcak su •sıvıyağ tuz ... • Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavu...
SİNEMA VE KİTAP
- ANNA KARENİNA