15 Aralık 2013 Pazar

Portakallı Kereviz Çorbası

2 adet KEREVİZ
2 adet PORTAKAL


1 çay bardağı PİRİNÇ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Tuz
Tencereye 6 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri ve küp doğranmış kerevizleri  koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Portakalların suyunu sıkın ve pişen çorbanın içine dökün. 2 dakika daha kaynatın. Bir tavanın içine tereyağını eritip ezilmiş sarımsakları ilave ederek kavurun ve çorbanın içine ilave edip servis tabağına aktarın. Sıcak olarak ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar