PORTAKALI ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER
1 kg. kereviz
3 adet havuç
MALZEMELER
1 kg. kereviz
3 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Yapılışı
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin.
Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun
Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.
Havuçları soyun ve enine doğrayın.
Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kaşığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin. şef abdullah usta www.sefabdullahusta.com
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Yapılışı
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin.
Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun
Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.
Havuçları soyun ve enine doğrayın.
Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kaşığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin. şef abdullah usta www.sefabdullahusta.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder