KAYSILI TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
100 gram kuru kayısı
2 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı krema
Karabiber
Tuz
yapılışı
4 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde doğrayın. 2 adet soğanı ince ince kıyın.
Tavada yarım çay bardağı zeytin yağını kızdırın. Yağ kızınca kestiğiniz tavukları ilave edin ve 5 dakika tavuklar suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğanları ilave edin ve kavurun. 2 adet sivri biberi ekleyin. 100 gram kayısıyı da ekleyin
1.adet domatesi küp küp doğrayın. 3 çorba kaşığı soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra doğradığınız domatesleri ilave edebilirsiniz. 1 bardak su ve 3 çorba kaşığı kremayı ekleyip orta ateşte 8-10 dakika kaynatın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder