19 Ocak 2016 Salı

KAYSILI TAVUK TARİFİ



KAYSILI TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
100 gram kuru kayısı
2 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı krema
Karabiber
Tuz
yapılışı
4 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde doğrayın. 2 adet soğanı ince ince kıyın.
Tavada yarım çay bardağı zeytin yağını kızdırın. Yağ kızınca kestiğiniz tavukları ilave edin ve 5 dakika tavuklar suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğanları ilave edin ve kavurun. 2 adet sivri biberi ekleyin. 100 gram kayısıyı da ekleyin
1.adet domatesi küp küp doğrayın. 3 çorba kaşığı soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra doğradığınız domatesleri ilave edebilirsiniz. 1 bardak su ve 3 çorba kaşığı kremayı ekleyip orta ateşte 8-10 dakika kaynatın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar