10 Aralık 2013 Salı

Tavuk Graten

Tavuk Graten
graten
Malzemeler  

-350 gr. haşlanmış tavuk eti
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı un (tepeleme)
-3 çorba kaşığı kaşar rendesi
-Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır. Kemiklerinden ayrılıp didilerek küçük küçük doğranır.
Bir tavaya tereyağı alınıp eritilir, un ilave edilerek sürekli karıştırılıp unun
hafifçe sararması sağlanır. Süt azar azar ve karıştırılarak eklenip karıştırmaya
ara vermeden süt koyulaşana kadar pişirilir.
Sos ılıtılır. İçine tuz, karabiber, yumurta eklenip çırpma teli ile karıştırılır.
İçine tavuk etleri eklenip tekrar karıştırılır.
Fırın kabı sıvıyağla yağlanıp içine tavuklu harç yayılır. Üzerine kaşar rendesi serpilerek 200° ısılı fırında pişirilerek servis yapılır.
Arzu edilirse tavuğun içine garnitür ve bezelye, haşlanmış mantar, kavrulmuş arpacık soğan vb. sebzelerden herhangi biri eklenerek yemeğin bereketi ve lezzeti artırılabilir. Garnitür, haşlanmış mantar, yemek servis tabağına alındığı zaman yanına eklenerek de servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar