10 Aralık 2013 Salı

Van Balığı



Malzemeler                                                 

  • (4 kişilik)
  • 1 kilo balık
  • Nane, tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Pul biber, karabiber, yağ
  • Maydanoz

Yemeğin Yapılışı

  1. Balıkların kemikleri çıkarıldıktan sonra bol su ile yıkanır, süzülür ve tuzlanır. Yumurta, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz ve un ayrı bir kapta çırpılır. Balıklar tek tek bu karışıma batırılıp kızgın yağda kızartılır.
  2. Not: Ayran aşı ve bulgur pilavı ile birlikte de yenilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar