23 Kasım 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Kabak Dizme http://www.sefabdullahusta.com/



MALZEMELER
www.sefabdullahusta.com

  • 2 adet kabak
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

Kabaklar yıkandıktan sonra kabuğu soyulmadan dilimlenir. Domatesler yarım cm kalınlığında dilimlenir. Benim kullandığım domatesler büyük boy olduğu için ikiye kestikten sonra dilimledim. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz.

Fırın kabının orta kısmına domatesler koyulur, aralarına soğan dilimleri sıkıştırmayı unutmayın. Etrafına da kabaklar sıralanır. Aralara soğan dilimlerinden yerleştirilir. Sarımsaklar soyularak 2-3 parçaya bölünür ve fırın kabının farklı yerlerine serpilir. En üste kırmızı biber dilimleri de yerleştirilir. Tuz, karabiber, kekik serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üzeri folyo ile kapatılarak 190 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir. Folyo alınarak üzeri kızarana kadar bir süre daha pişirilir. Yaklaşık 15dk kadar.

Et yemekleri ile servis edebileceğiniz nefis bir tarif. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar