23 Kasım 2013 Cumartesi

İSKENDER (Bursa)



www.sefabdullahusta.com

MALZEMELER

500 gr. bütün et (tranç)
1 Küçük kuru soğan
1 Adet sivri biber
2 tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
4 Çorba kaşığı yoğurt
8 Çorba kaşığı bulgur pilavı
4 Adet kebap pidesi

# Bütün et yarım dondurulur. Pastırma gibi ince ince doğranır. Çok ince kıyılmış soğan ve biberle karıştırılır, yarım saat dinlendirilir.
# Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ konur, kızdırılır, hazırlanan et eklenir, suyunu salıp çekince 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, kızarana kadar pişirilir.
# Kayık tabağa, küçük küçük kareler halinde pide doğranır ve tabak yüzeyince serilir.
# Üzerine kavrulan et konur. Bir kenarına bir kaşık yoğurt, yanına 2 kaşık bulgur pilavı konur.
# Etlerin üzerine, 1 su bardağı su ile sulandırılıp bir çay kaşığı tuz eklenmiş ve pişirilmiş domates salçası gezdirilir.
# En üstede kızdırılmış 2 kaşık sıvı yağ gezdirilir.

Not: Et aynı şekilde pişirilip, hiç başka bir şey eklenmezse döner elde edilmiş olur.

http://www.sefabdullahusta.com/iskender-bursa/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar