Beef Stroganoff
Etin hakkını vererek pişirmek marifet ister, kabul ediyoruz. Hele de böyle önemli bir gecede kupkuru, yanmış ya da tatsız tuzsuz bir etle baş başa kalmak istemeyeceğinize eminiz. Bu yüzden etin seçiminden pişirilmesine kadar bütün püf noktalarını da tarifimize dahil ettik. Zor bir Rus yemeği ama bu püf noktaları ile imkansız değil.
Gerekli Malzemeler
800 gram kontrfile
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
200 gram mantar
1 renkli biber
1 defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı hardal
1,5 su bardağı et suyu
5 kornişon turşu
1 paket krema
Tuz, tane karabiber
Yapılışı
Kontrfile diğer etlere nazaran daha sert olduğu için ince dilimlenmelidir. Sulu bir et elde etmek için her biri hafifçe dövülmüş ve 1 santim kalınlığında dilimlenmiş sığır eti kullanılmalıdır. Pişirmeden önce en az 1 saat boyunca oda sıcaklığında bekletilmeli
Etinizi hazırlarken önce kontrfileyi ince uzun şeritler halinde kesin. Kuru soğanı piyazlık, sarımsağı ince ince kıyın. Mantarları ince ince dilimleyin, kornişon turşuları ve çekirdekleri temizlenmiş renkli biberi uzun ince şeritler halinde doğrayın.
Etin her iki yüzüne de zeytinyağını, tuzu ve karabiberi iyice yedirdikten sonra yüksek ısıya ulaşan tavaya koyun ve birer dakika boyunca her iki yüzünü de yüksek ateşte pişirin. Pişme süresini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz ama etin kalınlığına göre ideal süre değişmektedir. 1,5 parmak kalınlığında bir kontrfilenin ideal pişme süresi 3 dakikadır, tabi eğer az pişmiş et sevmiyorsanız.
Etler pişerken kuru soğanı, sarımsağı ve defne yaprağını ekleyin. Unu ve doğranmış biberleri de ilave ettikten sonra kıvam alana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta, hardalı ve sıcak et suyunu karıştırıp tavaya ekleyin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip tavanın kapağını kapatın.
Defne yaprağını tavadan çıkarıp, mantarları ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tereyağı sosun daha parlak ve kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Son olarak et suyuyla kremayı karıştırarak, kornişonlarla beraber tavaya aktarın ve bu şekilde 10 dakika daha pişirin. Sıcakken servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder